Uthyrningsbilar . se

Hyra bil i USA

Att hyra bil i USA är oftast ganska enkelt; i varje större stad finns de stora internationella kedjorna representerade och som komplement finns ofta mindre lokala firmor. De kan vara värda att kolla upp eftersom de ofta är billigare än ”jättarna”. Däremot har ju självfallet de större kedjorna en större urval och deras bilar är i allmänhet modernare. Ska du ut och köra långt så kan det vara att rekommendera att ta en större kedja eftersom de oftast har en del servicestationer längs vägen. Ska du köra lokalt fungerar dock en liten firma lika bra.
Det du bör tänka på att när du hyr bil i USA ärr att du måste vara minst 25 år för att få hyra bil enligt amerikansk lagstiftning. Du måste också haft ditt körkort i mer än 1 år. Däremot så behöver du inte ha internationellt körkort, utan ditt svenska räcker bra.

Annars är det bra att låta det sunda förnuftet styra. Se till att granska bilen innan avresan, titta efter repor i lacken och liknande. Se till att allt sådant är inskrivit i kontraktet, så att säljaren inte ska kunna klandra dig efterhand. Kontrollera även bilens allmänskick och särskilt däckens. Om du ska köra länga och ödsliga sträckor, exempelvis genom Nevada-öknen så är det bra om du har en reservdunk med bensin med dig. Hyr på en biluthyrningsfirma där du har fria mil så du vet hur mycket du ska betala i förväg. Fråga efter det när du hyr bilen. Se även till att ha ett telefonnummer till biluthyrningsfirman tillgängligt. Se även till att du återlämnar bilen på samma ställe som du hyrde den. Om du underlåter att göra det så kan det medföra ganska dryga kostnader för dig. Kolla också upp en bilmack där du kan tanka bilen i närheten av biluthyrningsfirman. Du ska ju återlämna bilen med full tank, och att åka omkring och leta efter en bensinmack medan din hyrestid håller på att rinna ut kommer garanterat att göra dig stressad.

Vad försäkringen beträffar så bör den täcka vagnskada och stöld. Kolla upp hur hög självrisken är för att undvika otrevliga överraskningar. Se även upp med dyra försäkringstillägg, dessa är vanliga i USA och kan ibland vara dyrare än själva hyran. Fråga dig vad du egentligen behöver för tillägg och var inte rädd för att försöka pruta ner priset. Kolla även upp landets trafikregler innan du åker. Om du bryter mot hastighetsgränserna eller kör rattonykter så kan det stå dig mycket dyrt. I USA ser man mycket strängt på rattonykterhet och det kan medföra böter som är mycket drygare än här hemma i Sverige. 

 

Meny

Hem  Hyra bil utomlands  Hyra lyxbil 
Utomlands  Hyrbil i Europa  Hyra bil i USA  Hyra bil i Sydamerika  Hyrbil i Asien 
Biluthyrningsföretag  Boka hyrbil hos Mr Jet  Hyrbil från Hertz  Europcar  Boka hyrbil från Avis  Mabi biluthyrning  Auto Biluthyrning i Stockholm  Holidays Auto  Hyrbilen i Sverige  Ebilhyra 

 

Vi reserverar oss mot eventuella fel.