Uthyrningsbilar . se

Hyra bil utomlands

Att hyra en bil utomlands är numera inga problem. Allt fler uthyrningsfirmor har dykt upp på senare och de har expanderat sin verksamhet till flera länder. Det är en skön känsla att veta när du kommer till flygplatsen så har du redan bokat din bil för transport in till staden, alternativt så kan du hyra din bil på plats på flygplatsen. Om du bokar charter finns möjligt att boka bil samtidigt som du bokar din resa, det reducerar priset en hel del.
Det finns en hel del som du bör vara medveten om innan du hyr en bil utomlands. Du måste ha fyllt 21 år för att få hyra bil överhuvudtaget, vissa firmor accepterar bara dig som har fyllt 25 år. På vissa platser får du heller inte vara över 65 eller 70 år för att få hyra bil. Om du har fyllt 21 så kan du, som sagt, i många fall få hyra, men du får ändå räkna med att du får betala högre avgifter och att försäkringen kostar mer. Detta på grund av att uthyrningsfirmorna anser sig ta en högre risk eftersom unga förare statistiskt är mer olycksdrabbade. Det krävs också att du har haft ditt körkort i minst ett år för att få hyra. I vissa länder måste du ha haft körkort i 3 eller 5 år för att få hyra bil, Spanien är ett exempel på det senare.

Det lönar sig att jämföra priser mellan olika företag innan du bokar din bil, ökad konkurrens mellan firmorna leder till pressade priser vilket förstås gynnar dig som konsument. När du väl har bestämt dig och ska hyra bilen så är det mycket viktigt att du läser igenom avtalet, kollar upp vad grundförsäkringen innehåller och vad eventuella tillägg kostar. Undersök också bilen och notera eventuell skador som företaget kan hålla dig/er ansvarig för efter att du har återlämnat bilen. Tänk även på att flera förare ofta kostar en rejäl slant extra om ni är två ller flera som vill köra bilen. Kontrollera också att bilen är fulltankad då du hyr den, företaget kommer att debitera dig ganska saftigt annars. Tänk också på att de i flesta fall är mycket dyrare att lämna bilen på en annan plats än där du hyrde den.

Vid återlämning av bilen så är det ett par saker du också måste ha i åtanke: bilen ska lämnas tillbaka fulltankad eller med lika mycket bensin i tanken som det var då du hyrde den, företaget kommer att debitera dig ganska saftigt annars.
Tänk också på att de i flesta fall är mycket dyrare att lämna bilen på en annan plats än där du hyrde den. Slutligen ta en titt på det aktuella landets trafikregler och se om det är någonting som fungerar annorlunda än i Sverige, obehagliga överraskningar kommer oftast då man inte har förberett sig tillräckligt. 

 

Meny

Hem  Hyra bil utomlands  Hyra lyxbil 
Utomlands  Hyrbil i Europa  Hyra bil i USA  Hyra bil i Sydamerika  Hyrbil i Asien 
Biluthyrningsföretag  Boka hyrbil hos Mr Jet  Hyrbil från Hertz  Europcar  Boka hyrbil från Avis  Mabi biluthyrning  Auto Biluthyrning i Stockholm  Holidays Auto  Hyrbilen i Sverige  Ebilhyra 

 

Vi reserverar oss mot eventuella fel.