BMW privatleasing

BMW privatleasing är ett bra sätt att köra en ny BMW utan att behöva köpa den. Med privatleasing får du nyttja en bil till en låg månadskostnad och du kan samtidigt ha stenkoll på dina utgifter, månad efter månad. I denna artikel kommer du att lära dig allt du behöver veta om BMW privatleasing och vad det innebär.

Leasa en BMW

När du har tecknat avtalet med BMW eller någon av deras samarbetspartners betalar du i vissa fall en förskottsbetalning som täcker en del av kostnaden för leasingen. Resten av beloppet betalar du sedan månadsvis under leasingperioden. Månadskostnaden är helt förutsägbar och räntefri, vilket gör det väldigt tydligt och enkelt att planera din ekonomi. För att bli mer insatt inom området kan du läsa mer hos Bavaria som erbjuder BMW privatleasing inklusive service under treårs-perioder. Efter tre år kan du avgöra om det är dags för att lämna tillbaka bilen eller fortsätta leasa den. Du kan också byta upp dig till en ny modell.

Privatleasa BMW med den senaste tekniken

Genom att privatleasa BMW kan du köra en sprillans ny modell. Det ger dig i sin tur tillgång till de senaste tekniska innovationerna. Under leasingperioden kan du därmed få njuta av en bil i framkant på marknaden. För dig som har ett bil-/teknikintresse och inte vill binda dig vid en viss bilmodell i flera år framöver (som det oftast blir vid köp av en bil) är detta ett utmärkt alternativ.

Fler fördelar med leasing

Leasing innebär att du som kund hyr en bil för en viss period. Istället för att betala hela priset för en bil, betalar du en del av kostnaden och sedan månadsvis återbetalningar. Detta har flera fördelar.

För det första är det ett budgetvänligt sätt att äga en ny bil. Istället för att betala hela priset för en bil och eventuella reparationer om det vill sig illa, betalar du ett lägre pris per månad. Du kan också anpassa din återbetalning till dina finansiella förutsättningar och hela tiden hålla dig inom uppsatta budget.

Du kan även välja modell fritt ur BMWs breda fordonsflotta. Vill du ha en sportigare modell eller en riktig familjebil? Det spelar ingen roll, har du specifika krav kommer du finna vad du söker.

Sen har vi såklart ytterligare en stor fördel och det är att krånglet försvinner. Nu för vi hoppas du slipper fordonsfel under leasingperioden, men skulle bilen krångla kan du bara lämna in bilen, så repareras den och så får du köra en ny under. Det ingår nämligen ett serviceavtal när du tecknar dig för leasing i de allra flesta avtal. Här kan det vara bra att läsa det finstilta extra noga.

Olika typer av avtal

Det finns olika typer av leasing och det är viktigt att förstå vad som är bäst för dig. Vilken typ av leasingavtal passar bäst för dig? Nedan presenterar vi två av dem: operativ- och finansiell leasing . Var och en innebär olika villkor och krav, så det är viktigt att förstå vad som krävs för varje typ av avtal.

Operativ leasing

Operativ leasing är den mest populära typen av leasing. Det innebär att du har tillgång till en bil för en viss period, vilket kan vara ett par år eller mer, och sedan återlämnar den. Du betalar en månadsavgift som innefattar alla kostnader som skötsel, service och drift. Det finns ofta en sista betalning som måste göras innan du återlämnar bilen. |

Finansiell leasing

Finansiell leasing är ett långsiktigt kontrakt som liknar ett avbetalningsköp. Du som leasingtagare har möjlighet att bli ägare av bilen efter leasingperiodens slut. Detta genom att betala bilens restvärde. Du betalar en månadskostnad men äganderätten finns kvar hos leasinggivaren så länge avtalet är aktivt.

Vad skiljer avtalen åt?

Om du är nyfiken på vad som skiljer finansiell- och operationell leasing åt så kan du läsa en matnyttig guide om just detta hos Aspia.se. Där kan du även läsa om hur leasingavtalen ska bokföras. Även Nordea har satt ihop en jämförelse över det båda sätten.