HYRBILSFÖRSÄKRING

Allt du behöver veta om hyrbilförsäkringar

Hyrbilsförsäkringen kan skilja sig beroende på vilket bolag du väljer att hyra från. Det finns idag flera bolag att välja bland, så som Mabi, som har lång erfarenhet, brett utbud av bilar och där du tryggt kan hyra din ersättningsbil genom flera försäkringsbolag. Men också bolag som Hertz, Avis, Europcar med flera. I grunden är försäkringen dock densamma, men detaljerna brukar skilja sig en hel del.

Uthyrningsbilar.se är enbart en jämförelsesajt som samlar priser från flera kända biluthyrare, vi äger alltså inga egna hyrbilar och vågar därför inte säga exakt hur försäkringarna ser ut – men här finns det du behöver känna till för att få koll på hyrbilsförsäkringen.

Vart kan man teckna hyrbilsförsäkring?

Du tecknar oftast försäkringen i samband med bokning. Vi rekommenderar alltid att också teckna en självriskeliminering om det inte redan ingår.

Lägg aldrig till en försäkring på plats, de brukar vara väldigt dyra. Här kan du läsa mer om saker att tänka på när du ska boka hyrbil.

Jobba med försäkringar

Söker du efter nya utmaningar och är nyfiken på försäkringsbranschen? Tveka inte utan starta din nya karriär idag. På Försäkringsjobb.se hittar du de senaste jobben inom försäkringsbranschen. Du kan hitta jobb som socialförsäkringshandläggare, försäkringssäljare och försäkringsrådgivare.

evoli

Bilförsäkring till lågt pris!

Söker du en prisvärd och billig bilförsäkring? Hos Evoli hittar du bästa pris för personer över 30 år som haft körkort länge, som sällan orsakar skador och har en vanlig bil.

Vad ingår i hyrbilsförsäkring?

Någon form av hyrbilsförsäkring ingår alltid när du hyr bil, vad som ingår varierar dock. Du får mer information om priser och hyrbilsförsäkringens villkor när du bokar, men oftast brukar försäkringen täcka hyrbilen och inte dig som förare. Oftast brukar följande ingå:

Trafikförsäkring

 • Trafikförsäkring är obligatorisk i alla bilar, men den täcker bara skador på andra bilar/föremål – alltså inte skador på hyrbilen.

Helförsäkring

 • Du kan välja att lägga till helförsäkring, och då är även hyrbilen försäkrad – men försäkringen täcker inte skador som du orsakat med flit eller grovt vårdslöst, t.ex. vid rattfylla.
 • Det kan även vara bra att lägga till en vagnskadekomplettering, då självrisken för vagnskada på en hyrbil är väldigt hög.

I eventuell självriskeliminering ingår oftast:

 • Självrisk för hyrbilen.
 • Skador på hjul, fönster, tak och chassi.
 • Borttappade personliga tillhörigheter.
 • Borttappad bilnyckel.

Självriskeliminering

Kontakta din bank eller ditt försäkringsbolag innan du köper till en självriskeliminering. Ibland kan självriskeliminering ingå i hemförsäkringen eller på ditt betal-/kreditkort.

Tänk på att alltid läsa igenom villkoren noga när du ska hyra bil. Ofta brukar självrisken skilja sig mellan olika uthyrare – ibland upp till 10 000 kr. Större bolag brukar ha lägre självrisk jämfört med lite mindre bolag.

Via hemförsäkringen

Oftast ingår inte självriskeliminering i hemförsäkringen, med undantag för Folksams ”Hem Stor”, som täcker en självrisk upp mot 10 000 kr.

I de flesta fall behövs en tilläggsförsäkring, som brukar täcka en självrisk upp till 10 000 kr.

Via betal- eller kreditkortet

Här kan du se vad som gäller för ditt betal- eller kreditkort. Observera att uppgifterna kan ha ändrats sen vi gjorde den här tabellen. Ta kontakt med din bank eller ditt försäkringsbolag för att vara säker på vad som gäller för dig.

okq8-logo-2-1024x285

Trygg & smidig bilförsäkring

Efter årtionden längs med vägkanterna runt om i landet vet vi på OKQ8 vilka utmaningar ett liv på vägarna erbjuder. Av den anledningen har vi nu lanserat en smidig och trygg bilförsäkring så att du som kund kan känna dig säker i din vardag.

Allt om bilförsäkring

Bilförsäkringar skiljer sig även de beroende på vilket försäkringsbolag du valt att teckna din bilförsäkring hos. På marknaden för bilförsäkringar finns mängder av olika bolag att välja mellan. Alla med rätt snarlika villkor vad gäller bilförsäkring, men några med sina särskilda fördelar.
Ett av flera försäkringsbolag för bilförsäkring är WaterCircles. Hos dem ingår allt du kan tänkas behöva i din bilförsäkring samtidigt som den är miljömärkt med ”Bra Miljöval” – D.v.s. bilförsäkringen gör inte bara gott för dig som försäkringstagare, utan även för miljön. Hos WaterCircles har du möjlighet att välja mellan prisvärda bilförsäkringar i olika storlekar.

Vad ingår i bilförsäkring?

Olika bilförsäkringar är utformade på olika sätt och vis, något som brukar varierar från försäkringsbolag emellan. En bilförsäkring är oftast indelad i två olika former av försäkring – en helförsäkring och en halvförsäkring.

Halvförsäkring – Bil

Här nedan punktar vi vad som vanligtvis ingår i en standardmodell vad gäller halvförsäkring för bil.

 • Trafikförsäkring
 • Ersättning för glasskada
 • Ersättning för bilinbrott eller bilstöld
 • Vägassistans och bogsering
 • Allriskförsäkring
 • Ersättning vid bilbrand
 • Maskinförsäkring
 • Betalda ombuds- och rättegångskostnader
En halvförsäkring täcker oftast inte skador som uppkommit på din bil genom en trafikolycka eller skadegörelse.

Helförsäkring – Bil

Här nedan punktar vi vad som vanligtvis ingår i en standardmodell vad gäller helförsäkring för bil.
 • Allt vad som gäller för en halvförsäkring
 • Vagnskadeförsäkring
Den största skillnaden är alltså att helförsäkring även täcker skador som uppkommit på din bil genom en trafikolycka eller skadegörelse.
compricer.se kan du jämföra olika bilförsäkringar och läsa mer vad de innehåller för att hitta den bilförsäkring som passar dig bäst.
Kort                                         Ingår självriskeliminering? Måste kostnaden för skadan överskrida självriskbeloppet Övrigt
American Express Platinum✓ JaNejHyrbilen ska vara betald med kortet. Hyr du i Sverige måste en hotellnatt/flygbiljett vara debiterad på kortet i samband med hyrbilen.
Agrolkortet✓ Ja, upp till 10 000 krJaFör hyrbil utomlands måste 75% av resan vara betald med kortet. Maxersättning 10 000 kr.
Bank Norwegian✓ Ja, upp till 10 000 krJa- Maxersättning 10 000 kr.
British Airways VISA✓ Ja, upp till 50 000 krJaHyrbilen ska vara betald med kortet. Maxersättning 10 000 kr.
Circle K Mastercard✓ Ja, upp till 10 000 krNejHyrbilen ska vara betald med kortet. Maxersättning 10 000 kr.
Diners ClubX Nej-- Maxersättning 10 000 kr.
Eurocard Platinum (ej Eurocard Gold)✓ Ja, upp till 10 000 krNej- Maxersättning 10 000 kr.
Handelsbanken Allkort✓ Ja, upp till 10 000 krJa- Maxersättning 10 000 kr.
Handelsbanken Platinum✓ Ja, upp till 200 000 krNej, men minst 500 kr- Maxersättning 10 000 kr.
ICA Banken Kreditkort (ej bankkort)✓ Ja, upp till 10 000 krJa- Maxersättning 10 000 kr.
Ikano kortX Nej-- Maxersättning 10 000 kr.
Nordea (alla kort)✓ Ja, upp till 10 000 krJa- Maxersättning 10 000 kr.
OKQ8 VisaX Nej-- Maxersättning 10 000 kr.
Santander Mitt Kort/Mitt Kort+✓ Ja, upp till 10 000 kr (15 000 kr för Mitt Kort+)NejMitt Kort+ har en årsavgift.
Maxersättning 10 000 kr.
Shell MastercardX Nej-- Maxersättning 10 000 kr.
Skandiabanken Bankkort/Kreditkort✓ Ja, upp till 10 000 krJa- Maxersättning 10 000 kr.
Nordea (alla kort)✓ Ja, upp till 10 000 krJa- Maxersättning 10 000 kr.
SEB Debit/CreditX Nej-- Maxersättning 10 000 kr.
Swebank (alla kort utom betalkort)✓ Ja, upp till 10 000 krNej- Maxersättning 10 000 kr.

*Observera att försäkringarna kan ha ändrats sen vi skrev den här tabellen. Kontakta din bank för att se exakt vad som gäller för ditt kort.