HYRA ELBIL

Att leva mer miljövänligt känns för många som en självklarhet. I vardagen finns det mycket varje person kan göra för att ha en så hållbar vardag som möjligt. Källsortering, minska på konsumtion, äta mindre kött och även köra en elbil är vanliga tillvägagångssätt att leva mer miljövänligt på.

Elbilen har blivit allt mer populär det senaste decenniet och om du ska hyra bil är kanske elbil det självklara valet. Många företag erbjuder olika typer av miljöbilar på sina stationer runt om i hela landet.

Hitta elbilar för uthyrning på Elbilio.se som är en smidig app för att hyra just elbilar.

Hyr du en elbil under flera dygn underlättar det självklart om du har tillgång till en laddstation. Möjligtvis har du kanske en laddstation vid jobbet eller laddstation hemma. På Eways.se kan du läsa mer om vilken utrustning som krävs för att ladda elbil hemma.

När du väl är ute på vägarna med din hyrbil kan det vara bra att veta var du kan ladda. Kolla in Uppladdning.nu för att se var närmsta lediga laddstation finns.

Electric Vehicle is changing in street.

Tips - hyra elbil

Det finns en del att tänka på innan man väljer att hyra en hyrbil:

Hur långt ska du åka med bilen?

En elbil passar perfekt att hyra om man inte ska köra längre sträckor. Ska du köra längre sträckor kan en bensin eller dieselbil passa bättre då du slipper tänka på att ha tillgång till laddstationer.

Hur många dagar ska du ha bilen?

Som vi nämnt ovan är det en stor fördel att ha tillgång till en laddstation om du ska hyra bilen under en längre period. Det blir problematiskt om bilen laddar ur och du inte har någonstans att ladda den.